Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023

Απεργία 7 Μαρτίου 2014

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

partners

Το λογιστικό μας γραφείο συμμετέχοντας στην προσπάθεια της κοινωνίας για ένα καλύτερο αύριο, αποφάσισε να συμμετάσχει στην κινητοποίηση που αποφάσισαν οι επαγγελματικοί μας φορείς και να μην λειτουργήσουμε την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014.

Εναντιωνόμαστε στα εξοντωτικά φορολογικά μέτρα που προσπαθεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση που στόχο έχουν να οδηγήσουν στο κλείσιμο πολλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας και την μεγαλύτερη συρρίκνωση του επιπέδου της ζωής όλων μας.

Θα προτιμούσαμε τα αιτήματα να ήταν άλλα, πιο ουσιαστικά για την ποιότητα της ζωής του εργαζόμενου λαού και οι φορείς που συμμετείχαν να ήταν περισσότεροι. Θεωρούμε όμως ότι με κάθε βήμα ανεβαίνουμε και ένα σκαλοπάτι και μας επιτρέπει να διεκδικήσουμε ακόμη περισσότερες αλλαγές προς όφελος του λαού και του τόπου.

Παρακάτω παραθέτουμε αυτούσια τα δελτία τύπου των φορέων που αποφάσισαν την κινητοποίηση.                             

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                                            ΧΑΛΚΙΔΑ  26/2/2014

Το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Ε.) μετά από έκτακτη συνεδρίαση του, αποφάσισε ομόφωνα να συνυπογράψει το εξώδικο που συντάχθηκε για λογαριασμό του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων προς το Υπουργείο Οικονομικών, δηλώνοντας παρόντες στην κοινή προσπάθεια των συναδέλφων για την πλήρη κατάργηση των εξοντωτικών φορολογικών και ασφαλιστικών προστίμων.

Επίσης το Δ.Σ. αποφάσισε την συμμετοχή του σε όλες τις κινητοποιήσεις που δρομολογούνται τις προσεχείς ημέρες γι΄ αυτόν τον σκοπό στον Νομό μας, μετέχοντας στο αρμόδιο συντονιστικό όργανο, έχοντας επαφή με όλους τους επαγγελματικούς φορείς, συλλόγους, και το Επιμελητήριο της Εύβοιας.

Τέλος θεωρούμε δεδομένη και επιβεβλημένη την συμμετοχή μας στην κινητοποίηση της 7ης Μαρτίου 2014 στην Αθήνα.

                                   Για  το  Διοικητικό  Συμβούλιο  της Ε.Φ.Ε.Ε.Ε.

                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                     ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣ                                              ΛΑΜΠΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Αθήνα , 3 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

          Η έκτακτη Ολομέλεια Προέδρων της 27/2, στην οποία εκπροσωπήθηκαν 37 Ενώσεις Μέλη της, μετά από πολύωρη συνεδρίαση ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, τον χειρισμό του Προεδρείου ως προς την συντονισμένη αντίδραση του Κλάδου από κοινού με 15 από τους Μεγαλύτερους Επαγγελματικούς φορείς. Η μόνη επίκριση αφορούσε την μη υιοθέτηση ποιο έντονων αντιδράσεων.

            Παρά την αβεβαιότητα που δημιούργησε η υποχώρηση της Πολιτικής Ηγεσίας, η οποία καθυστερημένα «ανακάλυψε» το ανεφάρμοστο πολλών άρθρων των Ν.4172-4174/2013, η πλειοψηφία των Ενώσεων αποφάσισε να τηρήσει στάση αναμονής μαζί με το Προεδρείο. Όλοι οι εκπρόσωποι των Ενώσεων δήλωσαν ξεκάθαρα την πρόθεσή τους για συμμετοχή και στην οποιαδήποτε κινητοποίηση αποφασισθεί από το συντονιστικό όργανο των 15 φορέων το οποίο έχει την εντολή να συνεδριάσει με την δημοσίευση του νομοσχεδίου.

Κατ’ επανάληψη το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. δήλωσε ότι κάθε μεμονωμένη ή συντονισμένη αντίδραση των Ενώσεων του Κλάδου Μελών ή Μη της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. βοηθάει την κοινή προσπάθεια των Συνδικαλιστικών Επαγγελματικών Φορέων για κατάργηση των  διατάξεων που αποτελούν τροχοπέδη στην βιώσιμη λειτουργία των μικρομεσαίων και στην έναρξη ενός διαλόγου για επανακαθορισμό, ενός δίκαιου και αναλογικού νομοθετικού πλαισίου, ποινών και προστίμων για φορολογικές παραβάσεις και όχι απλά για «οικονομική αδυναμία» το οποίο θα λαμβάνει υπ’ όψιν το ανθρώπινο λάθος και δεν θα θεωρεί συνυπεύθυνο τον Λογιστή – Φοροτεχνικό για περιπτώσεις φοροδιαφυγής που δεν είναι δυνατόν να γνώριζε ή να συνέπραξε αυτοβούλως.

Ο Κλάδος μας ανέκαθεν στηρίζει κάθε δίκαιο αίτημα των μικρομεσαίων και συμμετέχει στην προσπάθεια στην προσπάθειά τους για επιβίωση καθώς και εμείς αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι τους.

Η Πολιτική Ηγεσία πρέπει να ακούσει τις εύλογες και δίκαιες προτάσεις των φορέων, αλλά και τους Υπηρεσιακούς Παράγοντες, ώστε να συνδυάσει το δίκαιο με το εφικτό.

           

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γενικός                     Γραμματέας

    

Πανίδης  Ι. Αβραάμ                                                  Καμπάνης  Βασίλειος